top of page

FAQ

 • Wat is een escape room?
  Het idee van een escape room is simpel: jullie worden als groep opgesloten in een kamer en krijgen precies 60 minuten om uit de escape room te ontsnappen. Dat kan alleen door één voor één alle raadsels en puzzels in de kamer op te lossen. Terwijl de klok doortikt, stijgt de spanning in de kamer. Lukt het jullie om op tijd te ontsnappen?
 • Zijn de escape rooms geschikt voor kinderen?
  De minimumleeftijd voor deelname is 12 jaar maar wij adviseren een minimumleeftijd van 16 jaar. Kinderen van 12 tot 15 jaar kunnen alleen onder begeleiding van volwassenen meedoen.
 • Kunnen we iets eten of drinken van tevoren/na afloop?
  Jazeker! Escape Haarlem zit pal naast de gezellige horecagelegenheid Meneer Frans, waar je tijdens de openingstijden van het restaurant heerlijk kunt borrelen of een hapje kunt eten. Bij mooi weer zwiepen we ook nog eens de deuren naar de sfeervolle binnentuin open. ​ Voor meer info: www.meneerfrans.nl
 • Met hoeveel personen tegelijk kun je de escape rooms spelen?
  De escape room is geschikt voor minimaal 2 personen en maximaal 7 personen. Met minder dan 2 mensen zijn de puzzels niet op te lossen, met meer dan 7 spelers tegelijk wordt het over het algemeen te druk in de kamer. Wil je toch met meer personen een escape room spelen? Neem dan even telefonisch contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
 • Hoe kan ik reserveren?
  Reserveren is heel eenvoudig via onze online reserveringssysteem. De tijd die je reserveert is de starttijd, dus zorg ervoor dat jullie minimaal 10 minuten voor de gereserveerde tijd aanwezig zijn. Betaling verloopt automatisch via iDeal bij het moment van reserveren via ons reserveringssysteem. Gelieve niet via het contactformulier te reserveren.
 • Ik wil met een grote groep komen. Kan dat?
  Zeker! De escape rooms van Escape Haarlem zijn onderdeel van Escape Haarlem Events, specialist op het gebied van groepsactiviteiten in en rondom Haarlem. Wij weten dus wel raad met grote groepen. De escape rooms bieden ruimte aan maximaal 7 personen tegelijk. Dat betekent dus dat 14 personen tegelijk onze escape rooms kunnen doen. Hiervoor kun je simpelweg twee escape rooms op hetzelfde moment boeken via ons online reserveringssysteem. Voor grotere gezelschappen bieden we ook alternatieve activiteiten aan. Of het nu gaat om een bedrijfsuitje of gewoon een leuke dag voor vrienden en familie; Escape Haarlem Events heeft voor jou een programma op maat. Al onze activiteiten zijn los te boeken of met elkaar te combineren. Wat dacht je van een spannende escape room, gevolgd door een rondvaart door de grachten? Of een gepersonaliseerde pubquiz met een hapje en een drankje erbij? Voor meer info over de activiteiten van Escape Haarlem Events kun je terecht op www.escapehaarlemevents.nl. Wil je een grote groep boeken? Leuk! Neem dan contact met ons op via het contactformulier of een telefoontje: +31646013594.
 • Zijn de escape rooms eng?
  Spannend! JA! Maar eng zeker niet.
 • Zijn de escape rooms rolstoelvriendelijk?
  Escape Haarlem beschikt sowieso over één rolstoelvriendelijke escape room: Het kantoor van Duif. Graag wel eventjes van tevoren aangeven als u met een rolstoel komt, zodat we hier bij de ontvangst rekening mee kunnen houden.
 • Kan ik met een 'borrel op' de escape room spelen?
  Een drankje vooraf moet natuurlijk kunnen maar het is zeer onverstandig om in beschonken staat een escape room te doen. Je moet scherp zijn! Daarnaast maakt Escape Haarlem gebruik van veel authentieke, zeer oude attributen en mechanismes. Deze kunnen kapot gaan in de handen van een onvoorzichtige, lallende drinkebroeder/zuster en dat zou het einde betekenen van jouw leuke ervaring. Enige voorzichtigheid gewenst, dus! Mochten onze spelleiders vermoeden dat een speler onder invloed is van drank of drugs, dan zullen zij genoodzaakt zijn om de speler te verwijderen uit het spel.
 • Kan ik mijn reservering annuleren?
  Dat kan tot maximaal 48 uur van tevoren. In de bevestigingsmail vind je hiervoor een annuleringslink. Annulering is ook mogelijk door een e-mail te sturen naar escapehaarlem@gmail.com. Pas na bevestiging door Escape Haarlem is de boeking geannuleerd. Escape Haarlem zal het bedrag terugstorten op de rekening van de klant die heeft geboekt. Voor annuleringen binnen 48 uur worden geen kosten geretourneerd.
 • Enter your answer here
bottom of page